luni, 25 martie 2013

ROMA - FORUM SUARIUM XXXX


             
Prezența pieței de carne de porc în acel loc a fost transmisă de două inscripții datate în sec.al 2-lea e.N și de documente mai târzii. Administrația locului era încredințată unui prefect, sau unuia din ofițerii lui.
Incă de la sfârșitul Republicii și începutul perioadei imperiale Forum Romanum a devenit neîncăpător pentru toate activitățile comerciale, el devenind locul unor comerțuri mai elevate, cu produse mai fine, loc puclic aglomarat și loc pentru întâlniri politice. Ca urmare s-au dezvoltat o serie de Foruri Venalium (pl. Forums Venala), piețe alimentare specializate.  Printre aceste piețe specializate se pot enumera Forum Suarium, pentru carnea de porc Forum Boarium, pentru vite, Forum Cuppedinis, pentru preparate din carne - mezeluri. Forum Holitorium, pentru legume și fructe, Forum Piscarium, pentru pește, Forum Pistorium, pentru pâine și cereale
, Forum Vinarium, pentru vin, etc. Unele erau întinse pe malul Tibrului, în care aruncau dejecțiile de la sacrifică, sau alte gunoaie produse.
Forum Romanum și Forurile imperiale aveau destinația de Forum Civilia.

Forum Holitorium

Forum piscarium

Forum vinarium



Forum Vinarium

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu